Koninklijke Kynologische
Vereniging Brabo vzw

Genieten met uw hond

Corona Informatie

Organisatie lessen
 • Alle lessen worden gegeven in open lucht
 • Afstand tussen geleiders en tot instructeur steeds minimaal 1.5 m
 • Maximaal 10 geleiders per klas, Tussen elke klas minimaal 10 meter
 • Instructeur draagt handschoenen en is de enige die toestellen aanraakt en verplaatst
 • Mondmasker is niet verplicht maar wordt aangeraden voor de geleiders
 • Indien een voorwerp door meerdere mensen moet gehanteerd worden, zullen de “hanteerders” handschoenen dragen tijdens die oefening en zal het voorwerp na elke “hantering” ontsmet worden door de instructeur.
 • Er wordt aan elke deelnemer gevraagd om de handen te ontsmetten bij aankomst voor de training. Er zijn ontsmettingsmiddelen voorzien aan de inkom van de cafetaria.
 • Alle trainingen, met uitzondering van de showtraining worden terug opgestart vanaf zondag 24 mei. Puppy en Jeugdklassen krijgen twee oefenmomenten, voor alle andere groepen/disciplines wordt er voorlopig één training per week voorzien.
Organisatie club

Er zal aan de inkomdeur van de cafetaria een verantwoordelijke van de club aanwezig zijn met mondmasker en handschoenen.  Deze bevindt zich, indien het weer het toelaat buiten aan de ronde tafel, anders binnen vlak achter de deur.

 • De cafetaria blijft gesloten, behalve voor het gebruik van de toiletten. Er wordt slechts één dame en/of één heer tegelijk toegestaan om naar het toilet te gaan. Daar kan je tevens je handen wassen en ontsmetten na het toiletbezoek.  De drogers worden niet gebruikt, we voorzien papier om de handen te drogen.  Er is ook ontsmetting voorzien aan de toiletten en elke gebruiker dient alles wat aangeraakt werd te ontsmetten na het bezoek. Het toilet wordt grondig gepoetst met detergent  voor elke lessenreeks.   De deur die de toiletruimte van de cafetaria afscheidt blijft open staan.
 • Voor eventuele inlichtingen kan u terecht tijdens de lessen bij de verantwoordelijke. Inschrijvingen dienen online via de website kkvbrabo.be gedaan te worden, en betalingen voorlopig enkel via storting.
 • De parking achter de kantine wordt zodanig ingericht dat de geparkeerde auto’s 3 meter van elkaar staan. Auto’s die langs de weg staan mogen gewoon achter elkaar parkeren.
 • Alle geleiders komen op het terrein via de straatzijde van de cafetaria, en iedereen verlaat het terrein via de zijde aan de hangar. Er zullen pijlen op de grond aangebracht worden.
 • Te vroeg aangekomen geleiders wachten in de auto, na de les verlaat men onmiddellijk het veld en keert huiswaarts. Uitlaten van de hond is toegelaten mits de minimumafstand te allen tijde gerespecteerd wordt.
 • Er is slechts één geleider per hond, publiek kan voorlopig niet op het terrein toegelaten worden.

Specifieke maatregelen per discipline

Letterklassen
 1. Terwijl de instructeur de oefeningen uitlegt, zal hij minimaal 3 meter afstand houden van de dichtstbijzijnde geleider.
 2. Alle oefeningen worden zodanig aangepast dat de geleiders en de honden steeds 1.5 meter afstand kunnen bewaren (geen kris kras, geen voorstelling, …)
 3. De instructeur of een andere geleider neemt in geen geval een hond over van een geleider
 4. Deelnemers dienen zich 24 uur op voorhand aan te melden via de website en ontvangen een email met de bevestiging van hun inschrijving. Deze emailbevestiging dient u mee te brengen en te kunnen presenteren bij aanvang van de les. Opgelet, indien u niet op de lijst staat, zal u niet toegelaten worden in de les, controleer dus best uw trainingsuur voor vertrek.
Wedstrijdklas en D-klas
 1. Alle bovenstaande regels zijn ook hier van toepassing.
 2. De vreemde apport wordt voorlopig enkel uitgevoerd met apporteervoorwerpen die de geleider zelf meebracht.
 3. De D-klas meldt zich ook aan zoals weergegeven bij de Letterklassen.
Showtraining

Deze lessen worden voorlopig nog niet opgestart.

Agility
 1. Alle bovenstaande regels in punt 1 zijn ook hier van toepassing.
 2. Tijdens het opstellen en opbergen van de toestellen dient iedereen die hierbij helpt handschoenen en een mondmasker te dragen.
 3. Gebruikte toestellen worden door de instructeur en eventueel een helper met handschoenen ontsmet na beëindiging van de training.
 4. De geleiders voorzien zelf eventueel een mondmasker, de ontsmettingsmiddelen worden voorzien door de club.
 5. Verkennen van het terrein gebeurt in kleine groepjes van maximum 5 personen waarbij de afstand van 1.5 meter steeds bewaard blijft.
 6. Eventuele speeltjes die als beloning worden gebruikt worden enkel door de eigen geleider aangeraakt.
Dog Dancing
 1. Alle bovenstaande regels zijn ook hier van toepassing.
 2. De lessen dienen enkel in openlucht gegeven te worden.
 3. Gebruikte eigen attributen worden enkel door de geleider zelf aangeraakt.
Flyball
 1. Aangezien Flyball een ploegsport is, is het dragen van een mondmasker verplicht tijdens de beoefening van flyball voor alle deelnemers.
 2. Naast de instructeur dient de boxlader eveneens verplicht handschoenen te dragen.
 3. Tijdens elke les dient één persoon aangeduid dewelke gebruikte tennisballen opraapt om deze terug te bezorgen aan de boxlader. Deze ballenraper dient eveneens handschoenen te dragen  Toestellen mogen enkel aangeraakt worden door de instructeur, boxlader en ballenraper.
 4. Alle gebruikte ballen dienen na elke training gewassen te worden.
 5. Enkel de geleider van de hond mag zijn eigen hond aanraken tijdens de training, er worden dus voorlopig geen honden opgestuurd door de boxlader of instructeur.
 6. Per les mogen er voor flyball maximum 4 geleiders met hun hond deelnemen aan de les (plus instructeur, boxlader en ballenraper). De lessen worden op voorhand gepland zodat iedereen weet op welk uur men dient te trainen of te assisteren.
 7. Afwezigheden minimaal 24 uur op voorhand te melden aan broux@hotmail.com. De uurverdeling kan men raadplegen op deze link.